Speeltuin

Op Spijkerdorp zijn vele vormen van spelen mogelijk. Zo zijn er allerlei speeltoestellen, zoals: een grote glijbaan op de heuvel, kabelbaan, schommels, wip-wap ’s in diverse uitvoeringen en een klim-klautertoestel in de grote zandbak.

Speeltoestellen

In en rondom deze zandbak staan de speeltoestellen voor onze allerjongste bezoekers. Er zijn ook een aantal banken hieromheen, zodat de ouders hun kinderen in de gaten kunnen houden. 

Verder zijn er nog “losse” speelattributen zoals: bandenkarren, loopskies,stelten-lopen e.d. Ook zijn er twee heuse skelters voor de allerjongsten.Op het terrein is ook een basketbal-paal aanwezig.

Bij regen en/of koud weer kan er in het gebouw gespeeld worden. Er zijn daar diverse spelen aanwezig en je kan ook kan je kleuren, knippen plakken e.d.

Als je alleen lekker een beetje wil kletsen is dat ook mogelijk. Ook kun je binnen in het gebouw snoep, ijs, limonade e.d. kopen.

Spijkerdorp is dé plek waar alle kinderen samen kunnen spelen.

Het speel terrein en overige faciliteiten zijn er voor ingericht dat kinderen met en zonder handicap hier veilig en vertrouwd kunnen spelen en bouwen.

In 2013 zijn hiervoor aanpassingen gedaan in samenwerking met het project Speeltuinbende van het NSGK, waarvoor wij ambassadeur zijn.

Veiligheid

De veiligheid van de speeltoestellen en het terrein heeft de grootste aandacht van onze medewerkers, vrijwilligers en het bestuur.In 1997 is het besluit “Veiligheid Attractie- en Speeltoestellen” van kracht geworden. Hierin is niet alleen beschreven aan welke veiligheidseisen de speeltoestellen moet voldoen, maar ook hoe deze goed onderhouden dienen te worden.

Deze veiligheidseisen zijn er niet uitsluitend ten aanzien van de speeltoestellen, maar ook ten aanzien van de inrichting van het gehele speelterrein.

Schuiven naar boven