Hutten Bouwen

Hutten bouwen

Het bouwen van eigen hutten is natuurlijk de belangrijkste activiteit in het Spijkerdorp. Voor de jongens en meisjes die al wat ouder zijn is er niks mooier en stoerder dan het bedenken, en vervolgens bouwen van een eigen hut.
Hoe gaat het bouwen van hutten in zijn werk?
Vanaf 6 jaar mag je onder begeleiding een hut gaan bouwen. Je kunt je bij de leiding van Spijkerdorp laten inschrijven.

Formulier

Je krijgt dan een formulier mee wat je moet laten invullen en ondertekenen door een ouder of verzorger. Wij willen namelijk dat zij ervan op de hoogte zijn dat jullie op Spijkerdorp gaan spelen en bouwen.

Bouwvergunning
Als je dit formulier dan vervolgens weer inlevert op Spijkerdorp, dan krijg je een bouwvergunning. Als er hutten vrij zijn dan krijg je direct een hut, anders moet je wachten tot dat er een hut vrij is gekomen.

Bouwmateriaal
Spijkers kun je kopen op Spijkerdorp of meebrengen van huis. De palen, planken en natuurlijk de gereedschappen om een hut te bouwen (hamers en zagen) zijn bij ons ruimschoots aanwezig.  Wel moet er €0,50,- borg per gereedschapstuk betaald worden.

Hulp waar nodig
Waar nodig geeft de leiding hulp of advies bij het bouwen en bij het gebruik van de gereedschappen.  Uiteraard zien wij erop toe dat een en ander veilig gebeurd. Met name voor dit laatste punt zullen wij met de “bouwers” afspraken maken, zoals over het lenen en gebruik van de gereedschappen. Verder is het natuurlijk belangrijk dat er geen uitstekende spijkers zijn, zowel binnen als buiten de hutten.

Opruimen

Om te zorgen dat er zo weinig mogelijk in planken met spijkers wordt getrapt is het belangrijk dat deze niet op de grond in het huttendorp rondslingeren. Opruimen is dan ook een van de belangrijkste afspraken, evenals het netjes terug brengen van het gereedschap. Ook is het een regel dat je van het materiaal van ander kinderen afblijft en dat je ook niet in of aan een ander zijn hut komt.

Wachtlijst
Er willen altijd meer kinderen bouwen dan dat wij aan “bouwkavels” beschikbaar hebben. Deze kinderen staan dan op de wachtlijst. Om te zorgen dat een ieder aan de beurt komt is er de afspraak dat elke bouwer ten minste 1 maal per 2 weken aan zijn hut werkt. Om dit bij te houden is een presentielijst, waarop je je naam moet invullen. Als je dus langer dan 2 weken niet bent geweest dan vervalt je bouwvergunning en gaat deze naar iemand anders. Het is dus belangrijk dat als je van plan bent om langer dan 2 weken op vakantie te gaan en je wilt je hut behouden, dat je dit dan vooraf met de leiding goed afspreekt en op je bouwvergunning laat noteren!

Schuiven naar boven