Open dag Spijkerdorp

Deze dag stond dit jaar in het teken van 100 jaar Speeltuinwerk in Nederland. Het begon allemaal met redelijke weersomstandigheden en de aanloop zat er dan ook goed in.

Echter, tegen half drie barstte er dus boven Drachten een waar noodweer los met donder en bliksem. Sommige kinderen, welke dichtbij woonden gingen snel naar huis en de overige aanwezigen kregen via de megafoon van Kees de “opdracht” om ogenblikkelijk naar binnen te gaan in verband met de veiligheid.

Het water kwam letterlijk met “bakken” uit de hemel vallen en dit bleef toen wel 2 uur doorgaan, waardoor het gehele terrein blank kwam te staan en wij ook de grootste moeite hadden om onze geluidsapparatuur “droog” te houden.

Gelukkig beschikken we op Spijkerdorp over een redelijk gebouw en kon een ieder daar schuilen, maar toen was het er natuurlijk wel “bommetje” vol. Het schminken van de kinderen kon binnen gewoon doorgaan en ook het optreden van Peter Plantinga uit Dokkum met zijn Pebino Magic Show kon normaal door gaan in onze grote overdekte opslagruimte, welke we hiervoor speciaal beschikbaar hebben.

De meiden van de “streetdance” van sportschool Ebert waren helemaal door de regen toch nog naar ons toe komen fietsen (grote klasse!). Helaas wou het maar niet droog worden (ook niet na lang wachten), waardoor we de geluidsinstallatie niet naar de overdekte ruimte konden overbrengen en dus kon het optreden niet
doorgaan. We hebben echter gelijk de afspraak gemaakt dat we dit gaan inhalen op 17 augustus a.s tijdens de “NACHT VAN SPIJKERDORP”.

 

Open dag Spijkerdorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven