Een eigen hut bouwen?

 

Voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar is er de mogelijkheid voor het bouwen van een hut, meestal in een groepje, maar ook alleen is mogelijk.
Je kunt je bij de leiding van Spijkerdorp laten inschrijven.
Je krijgt dan een bouwvergunning mee, wat je moet laten invullen en ondertekenen door een ouder of verzorger. Vervolgens lever je de bouwvergunning in en krijg je een eigen hut toegewezen. Als er hutten vrij zijn kan dit direct en anders moet je wachten tot er een hut vrij komt.
Spijkers kun je op Spijkerdorp kopen ( €0,50 voor een half vol blik) of van huis meebrengen. Palen, planken en het gereedschap om een hut te bouwen zijn op het terrein voldoende aanwezig.


Voor een bouwvergunning betaal je jaarlijks €10,00. Als je minimaal 1x in de 2 weken komt blijft de hut van jouw of je moet telefonisch laten weten dat je niet kan. 

Momenteel is er een wachtlijst, dus het is belangrijk om elke 2 weken te komen, anders bestaat het risico dat de bouwvergunning overgaat naar de eerstvolgende op de wachtlijst.
Laat je niks horen gaat je hut door naar iemand anders. Wil je dan toch weer een nieuwe hut, kost dit wederom €10,00.


Voor het lenen van gereedschap betaal je €0,50 per elk stuk gereedschap. Dit krijg je terug als je het gereedschap weer inlevert.